menu

Błyskawiczna zupa pomidorowa

Ponoć uwielbiają ją wszyscy! Ponoć w każdym domu bez wyjątku smakuje nieco inaczej! Na blogu znajdziecie kilka pomysłów na pomidorową ale dziś mój patent na błyskawiczną pomidorową! Baza jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu a dodatki dobieramy w zależności od upodobań- u mnie są to grzanki i spora porcja kiełków rzodkiewki, które przełamują smak.

szybka zupa pomidorowa


Składniki:

1l bulionu warzywnego
700ml passaty pomidorowej
2-3 ząbki czosnku
1 marchew
1 cebula
1 liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
łyżka oliwy
sól
pieprz
2-3 kromki pieczywa
kiełki rzodkiewki


tefal


Sposób przygotowania:


Tefal companion: W misie umieszczamy ostrze triblade, dodajemy obraną cebulę i czosnek, ustawiamy czas 10 sekund i prędkość 12. Do poszatkowanej cebuli dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pokrojoną w kostkę marchew. Zamieniamy ostrze na mieszadło, ustawiamy prędkość 2 temperaturę 90 i czas 20 minut. W międzyczasie, po około 2 minutach dolewamy bulion, a po 15 minutahc dodajemy passatę. W międzyczasie z pieczywa przygotowujemy na patelni lub w piekarniku grzanki. Gotową zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podajemy z grzankami i kiełkami. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)