menu

Owsianka z owocami, migdałami i miodem

Pora roku z pewnością sprzyja śniadaniowym wariacjom na ciepło. Jesień i zima to dla mnie idealny czas by przygotowywać owsianki na przeróżne sposoby. Taka rozgrzewająca, smakowita owsianka pozytywnie nastraja mnie na cały aktywny dzień i daje energię do działania. Tym razem postawiłam na proste, klasyczne dodatki- owoce i chrupiący element w postaci posiekanych migdałów- pycha!

owsianka z owocami


Składniki:

250ml mleka
4 łyżki płatków owsianych górskich
szczypta soli morskiej aromatyzowanej cytryną
łyżka posiekanych migdałów
ulubione owoce: u mnie maliny i borówki
płynny miód do polania


tefal companion

Sposób przygotowania:


Tefal companion: mleko, płatki owsiane i sól umieszczamy w misie  z mieszadłem, ustawiamy temperaturę 90 stopni, prędkość 2 i czas 10 minut. Po tym czasie wykładamy owsiankę do miski, dodajemy owoce, migdały oraz polewamy miodem.

klasyczny sposób: w rondelku podgrzewamy mleko z dodatkiem soli, dodajemy płatki i na małym ogniu mieszając często gotujemy do miękkości. Owsiankę przekładamy do miseczki i podajemy z owocami, migdałami i miodem. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)