menu

O mnie

Dorota Indycka
Mam na imię Dorota. Gotuję, smakuję, przyprawiam i mieszam. Później robię moim dziełom zdjęcia. Na koniec łączę to wszystko i powstaje ten blog:)


Lubię wszystko co związane z kuchnią: gotowanie, kuchenny design, jedzenie, biesiadowanie i zadowolenie na twarzach karmionych:)
Głównie karmię mojego Męża oraz Synka, Rodzinę i Przyjaciół.

Nie byłabym kobietą gdybym lubiła wszystko, więc  nie lubię: zmywać, polerować kieliszków i obierać ziemniaków:)

Jestem wszystkożerna:) choć mam jedną "jedzeniową" traumę z przedszkola- nienawidzę zupy owocowej:)

Na tym blogu uchylam drzwi do mojej kuchni i zapraszam do wspólnego stołu:)


Życzę samych smacznych chwil:))
D.



Ponieważ gotowanie to moja pasja przez duże “P” uwielbiam poszerzać moją wiedzę w każdy możliwy sposób! A jak wiadomo najlepiej uczyć się praktykując i obserwując  najlepszych- dlatego zawsze chętnie korzystam z możliwości udziału w warsztatach kulinarnych oraz związanych z fotografią i stylizacją potraw. Jak dotąd uczestniczyłam w następujących spotkaniach:


  • Warsztaty z kuchni toskańskiej. Prowadzenie: Anna Urbańska
  • Warsztaty sushi. Prowadzenie: Bartłomiej Wrzesiński
  • Warsztaty kuchni azjatyckiej. Prowadzenie Wilson Chung
  • Warsztaty fotografii i stylizacji kulinarnej. Prowadzenie: Junona Lamcha i Piotr Haltof
  • Warsztaty “dietetyczne rewolucje”- sałatki. Prowadzenie: Ernest Jagodziński
  • Warsztaty  kuchnia wiosenna. Prowadzenie: Tomek Woźniak
  • Warsztaty pierogowe. Prowadzenie: Pracownia Smakfonia- Monika Jagiełłowicz-Olejniczak
  • Warsztaty “owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie”- przystawki. Prowadzenie: Ernest Jagodziński
  • Warsztaty Akademii Kulinarnego Poznania- dania ze świni złotnickiej. Prowadzenie: Adam Zastróżny
  • Warsztaty Akademii Kulinarnego Poznania- dania z królika. Prowadzenie: Marcin Michalski
  • Warsztaty “Dania z kurczaków z chowu zrównoważonego”. Prowadzenie: Sebastian Gołębiewski
  • Warsztaty fotografii kulinarnej   Prowadzenie: Warsztat Kadru
  • Warsztaty sushi. Prowadzenie: Wilson Chung
  • Warsztaty Wiosenne z Tabasco i Kikkoman. Prowadzenie: Grzegorz Łapanowski
  • Warsztaty ze świni złotnickiej. Prowadzenie Marcin Michalski
  • Warsztaty z okazji World Baking Day. Prowadzenie: Tomasz Deker


Jestem nadaktywną jednostką i pragnę czerpać z życia jak najwięcej więc również sama kreuję, kombinuję i realizuję swoje pomysły. Z mojej inicjatywy i przy moim współudziale odbyła się więc pierwsza edycja festiwalu o szerokiej tematyce kulinarnej- Zbliżenie na Jedzenie.



comercialTest