menu

Konfitura z czerwonej cebuli z anyżem

Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały dodatek do serów, mięs albo kanapek. Jest banalna w przygotowaniu a jej smak jest wprost bajeczny. Kto raz się skusi i spróbuje sięgnie po nią kolejny raz:) Można zjeść ją od razu po przygotowaniu jednak najlepsza jest po kilku dniach, gdy smaki się przenikną.

konfitura z czerwonej cebuli z anyżem

 

Składniki:

0,5 kg czerwonej cebuli
150g cukru
6 łyżek octu jabłkowego
łyżeczka soli morskiej
1-2 gwiazdki anyżu



Sposób przygotowania:

Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy. W szerokim garnku lub wysokiej patelni umieszczamy
posiekaną cebulę, ocet, cukier, sól oraz anyż. Zawartość naczynia doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień na najmniejszy i dusimy pod przykryciem przez około 45 minut- aż cebula zmięknie i się częściowo rozpadnie. Gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków. Gotowe!


Smacznego:)




comercialTest

3 komentarze:

  1. a to ci ciekawy pomysł:) pierwszy raz widzę coś takiego:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super smakuje jako dodatek do serów i wędlin:)

      Usuń
  2. Anyżku szczerze nieznoszę, ale konfiturę z czerwonej cebuli uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)