Szaleństwo jest też takie, że postanowiłam zacząć działać i powstał mój pierwszy film na youtube! Jeśli macie ochotę dodać mi energii i wesprzeć w tych działaniach to zapraszam serdecznie na mój kanał!
Składniki( na 3 spore bułki):
ulubione bułki- u mnie domowe bułki z makiem200g jackfruita (miałam krojony, pakowany hermetycznie)
łyżka oleju roślinnego
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka granulowanego czosnku
1/2 łyżeczki płatków chili
szczypta cynamonu
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
3-4 łyżki sosu sojowego
rukola
czerwona cebula
pomidor
sałatka szwedzka
salsa paprykowa, opcjonalnie ketchup lub musztarda
Sposób przygotowania:
Warzywa obieramy i kroimy w plastry. W rondlu rozgrzewamy olej i dodajemy rozdrobnionego jackfruita oraz przyprawy i sos sojowy- dokładnie mieszamy i na średnim ogniu dusimy z odrobiną wody przez około 5 minut. W międzyczasie opiekamy bułkę w tosterze/ na elektrycznym grillu. Gdy chlebowiec jest gotowy składamy kanapkę: bułkę smarujemy salsą, dodajemy porcję rukoli, jackfruita, warzywa i zamykamy bułkę. Gotowe!
Smacznego:)
Wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńMam od dawna zakupioną puszkę, ale jakoś nie mogłam się nigdy zmotywować, aby przyrządzić jej zawartość. Kocham burgery, więc chyba w końcu zabiorę się za tego jackfruita.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię burgery, ale nie umieściłabym ich na liście przekąsek, tylko dań:) Jak takiego zjem, to już nic więcej nie dam rady zjeść:)
OdpowiedzUsuń