menu

Hummus z natką pietruszki

Ach jak ja uwielbiam hummus! To idealna pasta by urozmaicić kanapkę, świetny dip do przekąsek wszelkiego rodzaju albo dodatek do dania głównego. Lubię hummus też za to, że daje tyle różnych możliwości- wystarczy przygotować podstawową wersję i kombinować z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie kilka moich propozycji- hummus klasyczny, hummus z pieczonym burakiem, hummus pikantny albo hummus z suszonymi pomidorami. A jaka jest Wasza ulubiona hummusowa wariacja?

hummus z natką pietruszki



Składniki:

400g odsączonej ciecierzycy z puszki
solidny pęczek natki pietruszki
2 łyżki tahini
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól  morska
1 limonka
woda niegazowana




Sposób przygotowania:


W kubku blendera umieszczamy ciecierzycę, obrane i pokrojone ząbki czosnku, oliwę, tahini i pokrojoną natkę pietruszki- miksujemy. dodajemy też sok z limonki i stopniowo wodę- miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec doprawiamy hummus solą do smaku. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)