menu

Cukiniowe carpaccio z czerwonym pieprzem i melisą

Młoda, delikatna cukinia aż prosi by zjeść ją na surowo! To świetny dodatek lub baza dla sałatek i surówek. Świetnie sprawdzi się też jako baza do lekkiego, świeżego carpaccio. Jej delikatny smak za sprawą dodatków i przypraw świetnie łączy się w całość, która stanowi pyszną przekąskę.  Koniecznie wypróbujcie póki można kupić naprawdę młode i delikatne cukinie.


carpaccio z cukinii


Składniki ( na 1 porcję):

1 cukinia
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka gałązek melisy
1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu
kawałek sera grana padano
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Cukinię kroimy na cieniutkie plasterki( przy pomocy szatkownicy albo obieraczki do warzyw). Rozkładamy plastry na talerzu równą warstwą. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Dodajemy pocięty na płatki ser, czerwony pieprz i listki melisy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)