menu

Chimichurri

Choć pogoda nie rozpieszcza to zapewne już niebawem jak Polska długa i szeroka wszędzie pojawią się grille:) Na grillu zwykle pojawia się mięso w różnych wariantach, ryby i owoce morza oraz warzywa. Świetnym dodatkiem jest klasyczny argentyński sos, który szybko i łatwo można przygotować. Świeży, lekki w smaku świetnie podkreśla grillowane dania. Czekacie na sezon grillowy? Co najchętniej wrzucacie na ruszt?


chimichurri



Składniki:

spory pęczek natki pietruszki
kilka gałązek oregano
1 ostra czerwona papryka
2-3 ząbki czosnku
łyżka octu jabłkowego
sok z 1/2 cytryny
150ml oliwy z oliwek
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Natkę i oregano oraz paprykę siekamy drobno i mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pozostałych składników. Wlewamy oliwę, ocet oraz sok z cytryny i mieszamy sos. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

  1. Dawno nie robiłam tego dodatku, a jest super.

    OdpowiedzUsuń
  2. 51 years old Sales Associate Estele Durrance, hailing from Laurentiens enjoys watching movies like Outsiders (Ceddo) and Flag Football. Took a trip to The Sundarbans and drives a Alfa Romeo 6C 1750 Supercharged Gran Sport Spider. sprawdz tych gosci

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)