menu

Jajka z chrzanem i rzeżuchą smażone na maśle

Te jajka to idealny pomysł dla osób, które lubią intensywne smaki. Jajka połączone z własnoręcznie tartym chrzanem i rzeżuchą na pewno się Wam spodobają. A do tego jeszcze lekko chrupiący wierzch jajek, który zawdzięczamy przesmażeniu jajek na maśle- pycha! Przygotowanie tego dania trwa kilka chwil, a na pewno jest tego warte:)


jajka smazone



Składniki:

4 jajka
łyżka majonezu
2 łyżki tartego chrzanu
łyżka posiekanej rzeżuchy
sól
pieprz
masło klarowane
3 łyżki bułki tartej



Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo i studzimy.  Następnie każde jajko przy pomocy ostrego noża i pewnym
ruchem przekrawamy w skorupce wzdłuż. Z jajek wyciągamy białko i żółtko, ostrożnie by nie uszkodzić łupinek i przekładamy na deskę do krojenia. Jajka siekamy i umieszczamy w miseczce. Dodajemy majonez, chrzan, rzeżuchę oraz sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Tak powstałym farszem nadziewamy łupinki jaj. Każde jajko obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)