menu

Mus czekoladowy (z kinder czekolady) z marakują

Jak już pisałam Wam kiedyś mam ostatnio w nadmiarze czekolady z jajek niespodzianek:) Wymyślam więc coraz to nowe sposoby na jej spożytkowanie- tym razem padło na pyszny mus czekoladowy. Jest, nie da się ukryć, bardzo słodki, a po przełamaniu marakują idealnie smakuje!


mus czekoladowy




Składniki( na 4 porcje):

250g kinder czekolady
250g serka mascarpone
2 owoce marakui
listki mięty do dekoracji




Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do całkowicie rozpuszczonej czekolady dodajemy
małymi porcjami mascarpone i rozprowadzamy by powstał jednolity mus. Czekoladowy mus umieszczamy w pucharkach i odkładamy do lodówki by się schłodził (na minimum godzinę). Przed podaniem do każdej porcji musu dodajemy miąższ z połowy marakui i dekorujemy miętą. Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

7 komentarzy:

  1. Kinder czekolada... Smak dzieciństwa! Nigdy nie spotkałam się jednak z deserem na jej bazie - to dopiero ciekawe. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kinderka, ojej! smak dzieciństwa, zdecydowanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kinderki to smak dzieciństwa! Uwielbiam je :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)