menu

lody o smaku mango- bez maszynki

Tym razem już na 100% utwierdziłam się w przekonaniu, że maszynka do produkcji lodów w domu nie jest mi absolutnie potrzebna:) Zrobiłam zupełnie inną mieszankę składników niż w przypadku lodów waniliowych, a lody nadal oszałamiająco dobre! Tym razem rządzi mango podrasowane nieco cytryną- pycha!



domowe lody bez maszynki, lody o smaku mango przepis



Składniki:

250ml mascarpone
150ml jogurtu naturalnego
1 dojrzałe mango
sok z 1 cytryny
2 łyżki cukru pudru





Sposób przygotowania:

Mango obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki, umieszczamy w kubku blendera, dodajemy sok z

cytryny i blendujemy na mus. Mascarpone, jogurt i cukier puder ucieramy na jednolitą, gładką masę.
Obie masy- owocową i kremową- łączymy ze sobą dokładnie. Masę mrozimy przez kilka godzin, najlepiej by była umieszczona w dość dużym, ale płytkim naczyniu- lody szybciej zamarzną. Następnie zmrożone lody dzielimy na kawałki i przy pomocy blendera miksujemy na kremową, lodową masę:) Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

3 komentarze:

  1. Genialne... Ja robię najczęściej truskawkowe lub malinowe ale mango napewno są przepyszne. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Poniewaz mieszkam we Wloszech,,,lody robie prawie okragly rok,,,bez maszyny--oczywiscie,,zupelnie inaczej niz Ty,,ale Twoje napewno wyprobuje!!!
    Pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)