menu

Wytrawna konfitura porzeczkowo- pomidorowa

Bardzo fajnie jest bawić się smakami i łączyć je tworząc pyszne i zaskakujące połączenia. Tym razem zrobiłam pyszną konfiturę, która moim zdaniem będzie idealna jako dodatek do serów, mięs czy warzyw przygotowanych na grillu. Jest jednocześnie kwaśna, słodka i ostra więc doskonale podkreśli wiele pysznych dań i przekąsek. Próbowałam jej w połączeniu z grillowanym camembertem i smakowała świetnie!

konfitura porzeczkowo-pomidorowa


Składniki:

250g czerwonej porzeczki
2 średniej wielkości pomidory malinowe
2 szalotki
3 łyżeczki cukru
3 łyżki octu z rozmarynem
łyżeczka pasty z chili
sól morska




sposób przygotowania:


Oddzielone od łodyżki porzeczki, pokrojone na ćwiartki pomidory, obrane i pokr4ojone na pół cebulki oraz pozostałe składniki umieszczamy w misie Tefal Companion z ostrzem tnącym. Ustawiamy prędkość 1 czas 30 minut i temperatura 100stopni. Po tym czasie konfitura jest gotowa- umieszczamy ją w słoiczku i przechowujemy po ostudzeniu w lodówce. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

  1. Ciekawe :)
    Już zapisałam przepis :)

    OdpowiedzUsuń

  2. When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers! msn hotmail sign in

    OdpowiedzUsuń
  3. Attractive component of the material. I just stumbled across your web site and accession capital to say that I really enjoyed your site. Fill the form with accurate and complete information about the traveler's data, passport details, date of travel and the type of visa they wish to obtain. Visa cost Turkey required to cover the expenses involved in the processing of the visa application.

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)