menu

Wytrawna konfitura porzeczkowo- pomidorowa

Bardzo fajnie jest bawić się smakami i łączyć je tworząc pyszne i zaskakujące połączenia. Tym razem zrobiłam pyszną konfiturę, która moim zdaniem będzie idealna jako dodatek do serów, mięs czy warzyw przygotowanych na grillu. Jest jednocześnie kwaśna, słodka i ostra więc doskonale podkreśli wiele pysznych dań i przekąsek. Próbowałam jej w połączeniu z grillowanym camembertem i smakowała świetnie!

konfitura porzeczkowo-pomidorowa


Składniki:

250g czerwonej porzeczki
2 średniej wielkości pomidory malinowe
2 szalotki
3 łyżeczki cukru
3 łyżki octu z rozmarynem
łyżeczka pasty z chili
sól morska




sposób przygotowania:


Oddzielone od łodyżki porzeczki, pokrojone na ćwiartki pomidory, obrane i pokr4ojone na pół cebulki oraz pozostałe składniki umieszczamy w misie Tefal Companion z ostrzem tnącym. Ustawiamy prędkość 1 czas 30 minut i temperatura 100stopni. Po tym czasie konfitura jest gotowa- umieszczamy ją w słoiczku i przechowujemy po ostudzeniu w lodówce. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)