menu

Placuszki na mleku kokosowym z truskawkami i pistacjami

Błyskawiczne placuszki na bazie mleka kokosowego to idealne śniadanie na słodko albo pyszny podwieczorek. Myślę, że z powodzeniem można zabrać je też ze sobą jako drugie śniadanie- powinny przypaść do gustu też najmłodszym. Choć sezon na moje ukochane truskawki rozpocznie się za kilka miesięcy nie mogłam się oprzeć i kupiłam małe opakowanie tych które są dostępne teraz- nie są tak pyszne jak te w szczycie sezonu ale zaspokoiły chwilowo moją tęsknotę za latem. Jeśli macie ochotę możecie wykorzystać jako dodatek inne ulubione owoce: mango, borówki albo banany.

placuszki na mleku kokosowym


Składniki (na 2 porcje):

150ml mleka kokosowego
4 łyżki mąki
1 jajko
łyżeczka brązowego cukru
łyżka posiekanych pistacji
łyżka kremowego serka jogurtowego
truskawki
syrop kolnowy




Sposób przygotowania:


Mleko kokosowe, mąkę, cukier i jajko umieszczamy w kubku blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzanej teflonowej patelni smażymy bez tłuszczu małe placuszki. Placuszki podajemy z porcją kremowego serka, posiekanymi pistacjami, owocami i polane syropem klonowym. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)