menu

Pierniczkowa komosa ryżowa (quinoa) na mleku kokosowym

Zdrowe śniadanie w świątecznym klimacie:) Przyprawa piernikowa w grudniu króluje w mojej kuchni- jest doskonała do wypieków, kawy ale też sprawdza się super w wytrawnych połączeniach- z mięsem czy rybami. To też świetny dodatek do różnych wariacji śniadaniowych. Tym razem odrobina przyprawy piernikowej wzbogaciła moje pyszne śniadanie!

komosa ryżowa



Składniki:

100g komosy ryżowej
150ml mleka kokosowego
1/2 łyżeczka przyprawy piernikowej
łyżka syropu klonowego
szczypta soli
łyżka prażonego słonecznika
łyżka wiśni w syropie
kawałek mango



Sposób przygotowania:


Komosę gotujemy ze szczyptą soli w około 250ml wody aż zmięknie. Następnie mieszamy ją z mlekiem kokosowym i przyprawą piernikową i gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut. Przekładamy do miski i podajemy z pokrojonym mango, wiśniami, słonecznikiem oraz polane syropem. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)