menu

Pasta z koziego twarożku z burakiem i tymiankiem

Połączenie koziego sera ( w różnych wariantach) i buraka to pyszne, klasyczne zestawienie. A jeśli dodamy do tego świeże gałązki tymianku mamy pyszne składniki, z których możemy wyczarować rożne smaczne przekąski np. carpaccio z buraka z kozim serem. Tym razem stawiam na pyszną, kremową pastę, która sprawdzi się doskonale jako dip albo pasta do kanapek.


pasta z koziego sera i buraka


Składniki:

1 średni burak
100g koziego dojrzewającego twarożku
kilka gałązek świeżego tymianku
łyżka oliwy aromatyzowanej chili
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Buraka gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy buraka na kawałki, umieszczamy w kubku blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Widelcem mieszamy puree buraczane z kozim twarożkiem aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy oddzielone od łodyżki listki tymianku i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Przed podaniem wierzch polewamy aromatyzowaną oliwą. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)