menu

Smoothie bowl z truskawkami, mango, granolą i owocami sezonowymi

Idea miseczek wypełnionych pysznym owocowym musem z różnymi dodatkami bardzo mi się podoba. To świetny pomysł na lekkie, choć sycące letnie śniadanie. U mnie bazę stanowi smoothie z truskawek i mango, ale można dowolnie miksować ulubione owoce zwłaszcza, że sezon w pełni! Jako dodatków też użyłam owoców sezonowych, nasion chia, granoli, rodzynek i moich ulubionych płatków migdałowych- pycha!


smoothie bowl


Składniki:

1/2 sporego mango
10-12 truskawek
garść malin
kilka czereśni
1 marakuja
łyżeczka nasion chia
łyżka rodzynek
łyżeczka płatków migdałowych
2 łyżki domowej granoli





Sposób przygotowania:

Truskawki i mango umieszczamy w kubku blendera i miksujemy z odrobiną wody. Przekładamy smoothie do miski. Dodajemy owoce, miąższ z marakui, nasiona chia, granolę, rodzynki i płatki migdałów. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)