menu

Płatki jaglane na mleku migdałowym

Kolejna propozycja pysznego, zdrowego i rozgrzewającego śniadania. Tym razem bazą są płatki jaglane, delikatne w smaku i szybkie w przygotowaniu. Do ugotowania użyłam domowego mleka migdałowego, które świetnie się sprawdziło i w dodatku bez problemów można przygotować je samemu. A dodatki? Tu można zaszaleć z tym co najbardziej lubimy albo po prostu mamy pod ręką. Dla mnie ważne by były to produkty o zróżnicowanej strukturze: delikatne banany, miękkie i lekko ciągnące suszone morele i chrupiące pestki.


płatki jaglane


Składniki:

250ml mleka migdałowego
30g płatków jaglanych
1nieduży, dojrzały banan
kilka suszonych moreli
łyżeczka pestek dyni
łyżeczka soku z cytryny.




Sposób przygotowania:

Mleko podgrzewamy w rondelku i dodajemy płatki jaglane- gotujemy całość przez 5 minut na małym ogniu. W międzyczasie banana obieramy,  kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny by nie pociemniał. Kroimy morele na małe kawałki. Ugotowane płatki jaglane przekładamy do miseczki, podajemy z przygotowanymi dodatkami i posypane pestkami dyni. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

4 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)