menu

Cupcakes z czekoladowo-pomarańczowym kremem

Przygotowanie tych cupcakes jest dziecinnie proste! Nie potrzebujemy skomplikowanego zestawu kuchennych sprzętów ani mnóstwa czasu- kilka chwil, miska, łyżka i piekarnik i mamy cudne ciacha na osłodę popołudnia albo spotkanie z bliskimi. A jeśli umieścimy babeczki w pięknych papilotkach  będą pięknie się prezentować i kusić by je zjeść:)


cupcakes


Składniki( na 6 sztuk):

100g mąki
50g masła
1 duże jajko
80ml jogurtu naturalnego
4 łyżki syropu z agawy
łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki likieru pomarańczowego

krem:
100g mascarpone
100g gorzkiej czekolady
łyżeczka masła
2 łyżki likieru pomarańczowego




Sposób przygotowania:

W misce łączymy jajko, syrop z agawy, jogurt, roztopione masło i likier. Następnie dodajemy pozostałe składniki babeczek. Umieszczamy ciasto w foremkach i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 25 minut. Upieczone babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem: czekoladę z masłem i likierem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie łączymy z mascarpone. Ostudzone babeczki wykańczamy czekoladowym kremem. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

  1. Urocze te papilotki :) A babeczki z pewnością przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)