menu

Sos tatarski

To klasyczny sos, który idealnie spisuje się w połączeniu z mięsami i wędlinami. Nie wyobrażam sobie świątecznego schabu bez dodatku tego cuda! Dla mnie najważniejsze jest by wszystkie składniki były bardzo drobno posiekane- dzięki temu sos tatarski ma fajną konsystencję i strukturę.


sos tatarski




Składniki:

300g majonezu dobrej jakości lub majonezu domowego 
kilka korniszonów ( u mnie marynowane z chili)
kilka pieczarek marynowanych
łyżka kaparów
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Korniszony, pieczarki i kapary dokładnie siekamy na małe kawałki. Łączymy posiekane dodatki z majonezem. Doprawiamy sos do smaku solą oraż świeżo zmielonym pieprzem. Sos przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce kilka dni. Gotowe!

smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

  1. 20 year old Information Systems Manager Alic Marlor, hailing from Burlington enjoys watching movies like Where Danger Lives and Skateboarding. Took a trip to Rock-Hewn Churches of Ivanovo and drives a Duesenberg SJ Roadster. Aby przeczytac, kliknij

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)