menu

Łazanki z kapustą i grzybami

Kolejna wariacja na wigilijny stół. Jeśli sama kapusta jest dla Was zbyt intensywna w smaku można ją zrównoważyć dodając do kapusty ugotowane łazanki. Bardzo lubię taką wersję- jest dobra nie tylko na świąteczny stół- w codziennej wersji grzyby można zstąpić np. pieczarkami.


łazanki z kapustą i grzybami



Składniki:

400g kapusty z grzybami- z tego przepisu
250g łazanek ( przed ugotowaniem)
sól
pieprz
olej roślinny




Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron w osolonej wodzie i po ugotowaniu go hartujemy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy razem kapustę z grzybami i łazanki. Jeśli trzeba doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)