menu

Tartaletki z kremem z budyniu jaglanego i białej czekolady

Kilka dni temu pokazywałam przepis na budyń jaglany. Dzisiaj pomysł jak taki budyń wykorzystać. Proste w przygotowaniu, bez pieczenia czyli idealne na ciepłe dni. Najlepiej smakują lekko schłodzone. U mnie owoce sezonowe: maliny, jeżyny i borówki, ale z powodzeniem można też użyć truskawek, porzeczek albo poziomek.


tartaletki z budyniem jaglanym



Składniki:

budyń jaglany- porcja z przepisu
100g białej czekolady
200g herbatników pełnoziarnistych
100g masła
50g malin
50g jeżyn
50g borówek
mięta do dekoracji




Sposób przygotowania:

Herbatniki kruszymy na drobne kawałki ( można użyć malaksera) i łączymy z roztopionym masłem. Powstałą masą wypełniamy foremki i odstawiamy do lodówki na około godzinę. W międzyczasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z budyniem jaglanym. Powstałym kremem wypełniamy foremki i wierzch każdej tartaletki dekorujemy owocami. Odstawiamy na minimum godzinę do schłodzenia. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

4 komentarze:

  1. wyglądają obłędnie!
    zachęcam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie małe, śliczne słodkości to kwintesencja lata :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Są świetne! Nie ma to jak owoce+budyń :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zachwycające maleństwa :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)