menu

Brownie z czerwoną porzeczką

Kolejna, tym razem letnia wariacja na temat jednego z moich ulubionych ciast czyli brownie. Dodałam czerwonych porzeczek, które fajnie przełamują smak. Czekolada i owoce zawsze smakują genialnie! Ciasto można oczywiście jeść po prostu, ale dla pełni szaleństwa proponuję dodać porcję lodów śmietankowych- mamy idealny letni deser:)



brownie


Składniki:

100g czekolady o zawartości kakao min. 60%
100g czekolady ciemnej z bakaliami
120g cukru trzcinowego
150g masła
3 duże jajka
szczypta soli
garść czerwonych porzeczek
lody śmietankowe do podania




Sposób przygotowania:

Jajka, cukier i sól ubijamy na puszystą masę. W międzyczasie czekoladę i masło topimy w kąpieli wodnej. Łączymy masę jajeczną z czekoladą i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta układamy równomiernie porzeczki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut. Podajemt z porcją lodów. Gotowe!


Smacznego:)



comercialTest

3 komentarze:

  1. W tamtym roku też takie piekłam - bardzo dobra kombinacja smaków:)

    OdpowiedzUsuń
  2. To ja poproszę tę szaleńczą wersję :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)