menu

Krem daktylowo-czekoladowy

Genialne w swojej prostocie- dwa składniki plus blender i mamy pyszny czekoladowy krem. Można go zastosować jako dodatek do tostów francuskich, naleśników czy kanapek albo po prostu do wyjadania prosto ze słoika;) Ta wersja jest całkiem podstawowa, ale jeśli macie ochotę z powodzeniem można dodać też trochę cynamonu, wanilii albo kawy rozpuszczalnej by wzbogacić smak kremu.


krem daktylowo- czekoladowy



Składniki:

300g daktyli suszonych
2 czubate łyżki kakao




Sposób przygotowania:

Daktyle umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącą wodą- odstawiamy do czasu aż lekko zmiękną (około 2 godziny). Następnie odsączamy daktyle z wody ( nie wylewamy jej) i razem z kakao miksujemy blenderem na krem. Jeśli masa jest zbyt gęsta podlewamy odrobiną wody w której moczyły się daktyle miksując do uzyskania gładkiej masy. Gotowe!


Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

  1. Fantastyczny krem i taki prosty w wykonaniu!!! :) No i to zdjęcie, jakoś napatrzeć się nie mogę- takie klimatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. taki krem jest idealny do wszelkich deserów!

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)