menu

Pasta rybno- pomidorowa

Idealna do kanapek pasta rybna. Szybka i prosta w przygotowaniu. Ja użyłam szprotek w oleju ale z powodzeniem można zastąpić je inną rybą- będzie równie smaczna:) Moja pasta ma lekko orientalna nutę smakową- warte wypróbowania!


pasta rybna



Składniki:

3 dojrzałe pomidory malinowe
puszka szprotek w oleju
1 mała cebula
łyżeczka średnio-ostrych pikli czosnkowych
łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
oliwa


Sposób przygotowania:

Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Na oliwie szklimy posiekaną drobno cebulę.
Następnie dodajemy pomidory oraz pikle czosnkowe. Dusimy mieszając od czasu do czasu aż do momentu gdy pomidory zaczną się rozpadać. Dodajemy odsączone z oleju szprotki i dusimy jeszcze kilka minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Całość lekko studzimy i blenderem miksujemy na jednolitą pastę. Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)