menu

Domowy cukier miętowy

Genialny, aromatyczny i jednocześnie banalny w przygotowaniu. Ten cukier idealnie nada się jako dodatek do ciast, ciasteczek czy drinków. Myślę również, że może to być świetny, jadalny prezent dla kogoś bliskiego:) Przygotowanie tego cukru zajmuje kilka chwil, ale naprawdę warto:)



cukier miętowy




Składniki:

250 g białego cukru
solidna garść listków mięty



Sposób przygotowania:

Listki mięty myjemy i dokładnie osuszamy. W moździerzu ucieramy cukier i liście mięty dodając
obydwa składniki partiami. Cukier nieco się rozdrobni i nabierze lekko zielonkawej barwy. Listki powinny być drobno roztarte. Tak przygotowany cukier pozsypujemy cienką warstwą na pergaminie i pozostawiamy w suchym miejscu by dokładnie przesechł. Wysuszony cukier umieszczamy w szczelnym pojemniku. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)