menu

Bruschetta z kurkami

Chrupiąca grzanka,a na niej aromatyczne, delikatne kurki w kremowym śmietanowym sosem. Rozmaryn, który idealnie pasuje do wszystkich grzybów i odrobina gorgonzoli dla podkreślenia smaku. To idealna, szybka i sycąca przekąska:)


bruschetta z kurkami

Składniki:

1 spora ciabatta
200g kurek
1 szalotka
kilka gałązek rozmarynu
100ml śmietanki 18%
50g gorgonzoli
sól morska
pieprz
łyżka masła
odrobina oliwy



Sposób przygotowania:

Grzyby oczyszczamy i kroimy w razie potrzeby na nieduże kawałki. Na maśle szklimy drobno
posiekaną szalotkę. Następnie dodajemy kurki oraz posiekany rozmaryn. Dusimy chwilę grzyby i dodajemy śmietankę oraz gorgonzolę- dusimy kolejne kilka minut do połączenia składników. W międzyczasie ciabattę przeciętą wzdłuż na pół i skropioną oliwą opiekamy na złoto. Do kurek dodajemy pieprz i sól do smaku. Grzybowy farsz układamy na grzankach. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

  1. Szkoda tylko, że na kurki musimy czekać cały rok :(

    Pozdrawiam i zapraszam również do siebie na bloga kulinarnego.

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)