menu

Pasta kanapkowa z pstrąga z ziołami i limonką

Bardzo nie lubię marnować czy wyrzucać jedzenia. Jest całe mnóstwo dań, które mogą stać się kolejnym fajnym daniem czy przekąską. Na pewno do moich faworytów w tej dziedzinie należy pieczona ryba. Pieczemy rybę na obiad, a jeśli upieczemy zbyt dużo możemy z powodzeniem przerobić pozostałą rybę na świetną, aromatyczną pastę do kanapek:)

rybna pasta kanapkowa


Składniki:

ok. 250g pieczonej, oddzielonej od ości i skóry ryby ( u mnie pstrąg)
łyżka majonezu
szczypta płatków chili
łyżka posiekanej natki pietruszki
kilka gałązek świeżego tymianku
sól morska
pieprz
sok z 1/2 limonki



Sposób przygotowania:

Rybę mieszamy z chili, majonezem, pietruszką i tymiankiem oraz sokiem z limonki. Całość
blenderem miksujemy na gładką pastę. Doprawiamy  do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy dokładnie. Błyskawiczna pasta do kanapek gotowa!


Smacznego:)

comercialTest

3 komentarze:

  1. Uwielbiam rybne pasty, zwłaszcza pasują mi do śniadania.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pstrąg to moja ulubiona rybka, więc Twoją pastą na pewno nie pogardzę:))

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)