menu

Pasta kanapkowa z awokado i tuńczyka

Pyszna, aromatyczna i błyskawiczna w przygotowaniu. Doskonała do kanapek, ale jeśli o mnie chodzi spokojnie można zjeść ją solo, jak sałatkę:) Dzięki bardzo dojrzałemu, kremowemu awokado nie potrzeba dodawać majonezu czy nawet jogurtu- ma idealną do smarowania konsystencję. A do tego ten cudowny, jasnozielony kolor awokado- wiosna na kanapce:)


pasta kanapkowa z awokado i tuńczykiem




Składniki:

1 duże bardzo dojrzałe awokado
mała puszka tuńczyka( 80g) nierozdrobnionego, w sosie własnym
mała szalotka
sok z 1/2 cytryny
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
łyżeczka posiekanej natki pietruszki



Sposób przygotowania:

Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy w misce. Szalotkę bardzo drobno siekamy- dodajemy do
tuńczyka. Awokado przekrawamy na pół, oddzielamy od pestki obydwie połówki, obieramy i dodajemy do pozostałych składników. Zawartość miski polewamy sokiem z cytryny i energicznie mieszamy widelcem, miażdżąc przy okazji awokado tak by powstała pasta. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy natkę pietruszki- mieszamy dokładnie. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

8 komentarzy:

  1. To musi być absolutnie przepyszne.... wrzucam do zakładek :D

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja właśnie szukam fajnych przepisów na pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zrobiłem według twojego przepisu pasta po prostu super na siłce sama rzeźba sie robi - polecam

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne, przetestowane, od babć po znajomych.... moja ulubiona przekaska niespodzianka zawsze gdy mamy gosci

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)