menu

Warsztaty Eterno w Cucinie- owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie

Moje zaległości blogowe są całkiem spore. Jednak powoli je nadrabiam co i w tym poście również się dzieje:) Dzisiaj będzie o warsztatach z marką Eterno organizowanych przy współpracy z Blogerchefem w poznańskiej restauracji Cucina na początku lipca.

Przewodnim tematem spotkania było wykorzystywanie owocowych przetworów marki Eterno do wytrawnych dań. Dla mnie osobiście temat ciekawy i smaczny gdyż lubię słodko- wytrawne zestawienia. A było z czym szaleć gdyż Eterno ma w swojej ofercie całą masę różnych standardowych ale i bardzo niestandardowych słoiczkowych cudów:)


Zaczęło się od pokazu szefa kuchni Cuciny, Ernesta Jagodzińskiego, który zaskakuje pomysłami na dania zarówno od strony smaku jak i wyglądu dań-mistrzostwo!


By spotknie było bardziej ekscytujące Organizatorzy zorganizowali mini- konkurs na najciekawsze danie w kategorii: smak, wygląd i oryginalność. Tak się miło złożyło, że moje danie zostało docenione w kategorii drugiej:) (A nagrody w pozostałych kategoriach powędrowały do Ani i Pawła)

Następnie zabraliśmy się do zajadania naszych dzieł, a na deser popijania  herbatki z pysznymi konfiturami  i do tego pysznych ciast autorstwa niektórych blogerów:)

Na koniec otrzymalismy również prezenty od arki Eterno w postaci produktów do domowych szaleństw:)

Było bardzo sympatycznie, co zapewne widać na zdjęciach poniżej:) (zdjęcia autorstwa Marka Bielskiego)

Bardzo dziękuję za zaproszenie i miłe popołudnie:)








D.




comercialTest

2 komentarze:

  1. ETERNO również dziękuje za spotkanie. Było wyśmienicie, smacznie i twórczo :)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)