menu

Melonowe orzeźwienie- melon z miętą, balsamico i marsalą

Cóż za piękna pogoda za oknem! Aż chce się żyć:) Słonko grzeje, bezchmurne niebo- cudownie! W taką pogodę mam ochotę na lekkie orzeźwienie, które nie wymaga używania piekarnika, ani zbyt nie angażuje mnie czasowo- ot lekka, chłodna przekąska. Tak oto powstał ten deser, jeśli mogę tak nazwać to danie:) Idealnie orzeźwia i świetnie smakuje.



melon, marsala, deser, przepis



Składniki( na 2 porcje):

1 średni melon  cantaloupe
kilka listków mięty
glassa balsamiczna
70 ml słodkiej marsali




Sposób przygotowania:

Melona wcześniej schłodzonego w lodówce przekrawamy na pół ( najlepiej wzdłuż) i usuwamy
pestki. Łyżką do kulkowania miąższu wydobywamy  melonowe kuleczki. Melona zalewamy w miseczce marsalą i mieszamy. Porcję melona umieszczamy w melonowej miseczce, polewamy glassą i posypujemy posiekaną miętą. Gotowe!



Smacznego:)
comercialTest

2 komentarze:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)