menu

Lemoniada cytrynowo- miętowa

Pogoda może jeszcze nie upalna, ale ja powoli już wprowadzam do domowego menu różne napoje chłodzące:) Taka lemoniada świetnie gasi pragnienie, orzeźwia i doskonale sprawdza się też jako przerywnik podczas drinków i innych napojów procentowych. co tu dużo mówić- lemoniada dobra na wszystko:)



lemoniada, lemoniada z miętą, przepis na lemoniadę,, jak zrobić lemoniade



Składniki( na litrowy dzbanek):

1/2 pęczka mięty
sok z 2-3 cytryn
szklanka lodu (może być rozkruszony)
woda mineralna niegazowana




Sposób przygotowania:

Miętę dokładnie myjemy i oddzielamy listki od łodyżek. W dzbanku umieszczamy lód,liście mięty
( jeśli jest to mięta ogrodowa, o dużych liściach można ręcznie porwać je na mniejsze części) oraz sok z cytryn. Zawartość dzbanka dopełniamy wodą, mieszamy-najlepiej spożywać od razu po przygotowaniu. Gotowe!


Rada: Jeśli wolimy mniej kwaśne napoje lemoniadę można odrobinę dosłodzić np. brązowym cukrem.



Smacznego!

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)