menu

Dietetyczne rewolucje Oleofarm w Cucinie

Tak się miło złożyło, że dostałam zaproszenie na spotkanie z dietetykiem połączone z warsztatami sałatkowymi od Oleofarm. Spotkanie odbyło się w klimatycznej restauracji Cucina w Poznaniu gdzie pod okiem dietetyczki oraz szefa kuchni komponowaliśmy pyszne sałatki.

Może jednak po kolei:) Spotkanie rozpoczęło się częścią teoretyczną, podczas której mieliśmy okazję posłuchać o zasadach racjonalnego żywienia i poznać miejsce olei tłoczonych na zimno w zbilansowanej diecie. Następnie była cześć degustacyjna- mieliśmy okazję skosztować soków z linii Vital, które mają szerokie zastosowanie w dbaniu o nasze zdrowie i piękny wygląd. Były soki, że tak się wyrażę bardziej standardowe, o znanym mi smaku( np. aloes, żurawina, malina) jak i bardziej oryginalne specyfiki np.owoc noni czy goji bądź rokitnika.
Kolejnym etapem spotkania była część praktyczna, czyli to co tygryski lubią najbardziej- gotowanie:)
Najpierw szef kuchni, Ernest Jagodziński przygotował na naszych oczach swoją autorską kompozycję sałatkową, a następnie natchnieni jego dziełem oraz wspierani radami zarówno samego szefa jak i Pani dietetyczki ruszyliśmy do komponowania własnych sałatkowych arcydzieł:)
Było kolorowo, smakowicie i bardzo gwarnie:) Na koniec szef kuchni wybrał najpiękniejsze jego zdaniem kompozycje i przeszliśmy do degustacji naszych sałat.
Wszystko co dobre szybko się kończy więc pożegnaliśmy się z pięknymi wnętrzami Cuciny, organizatorami i ruszyliśmy do domów:)

Na koniec jeszcze kilka zdjęć:






Moje dzieło:)




Pozdrawiam,

D.
comercialTest

1 komentarz:

  1. Pysznie wygląda:) Dobra kuchnia na pewno będzie wsparciem przy diecie. Sprawdźcie sobie może dlatego też ofertę na catering dietetyczny

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)