menu

Nuddle smażone z polędwiczką wieprzową i warzywami

Czas wyrwać się wreszcie ze szponów lenistwa i powrócić do garów:D Powracam błyskawicznym daniem, które totalnie odrywa od tematu świątecznego:) Za to świetnie się sprawdzi w posylwestrowe cierpienia ;) Zatem zapraszam:

nuddle, makaron smażony, makaron azjatycki, makaron z zupek chińskichSkładniki:
1 opakowanie makaronu błyskawicznego nuddle
1 średnia polędwiczka wieprzowa
1 średnia cukinia
garść szpinaku
1 duża cebula
kawałek korzenia imbiru
3 ząbki czosnku
pieprz cayenne
jasny sos sojowy
sok z 1/2 cytryny
olej












Sposób przygotowania:
Na początku przygotowujemy wszystkie składniki, gdyż smażąc w woku musimy działać błyskawicznie- nie ma czasu na krojenie w międzyczasie:) Zatem: polędwiczkę w plastry, cukinię w półplastry, cebule w pióra.
Na rozgrzany olej wrzucamy zgniecione ząbki czosnku, starty imbir, pióra z cebuli- smażymy mieszając ok. minuty. Następnie dodajemy polędwicę- przesmażamy aż zacznie zmieniać kolor na szary. Na koniec dodajemy cukinię i szpinak oraz przyprawiamy pieprzem cayenne, sokiem z cytryny, sosem sojowym- proporcje na wyczucie:) Gdy warzywa zmiękną a mięso będzie przysmażone dodajemy makaron oraz ok. 1/2 szklanki wody i dusimy mieszając do miękkości makaronu. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

2 komentarze:

  1. Jak wśród składników występuje imbir i czosnek to już wiem, że będzie dobrze smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. smakuje świetnie:) i do tego jest błyskawiczne:)

      Usuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)