menu

Camembert pieczony z ziołami

Na długie jesienno- zimowe wieczory warto przygotować sobie listę przekąsek, które umilą nam czas oczekiwania na wiosnę:) Dzisiaj propozycja banalnie prosta, sycąca, pyszna i idealna do wina:)


pieczony camembert, camembert z piekarnikaSkładniki(na 2 porcje):
2 serki camembert
miks ulubionych suszonych ziół
konfitura z żurawiny
ciepłe ciabatty albo bagietka



















Sposób przygotowania:
Serki układamy na arkuszu papieru śniadaniowego, nacinamy u góry w szachownicę i posypujemy ziołami. Camembert zawijamy papierem, ale nie za ciasno, tylko żeby był osłonięty arkuszem na którym leży i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 5 minut. Podajemy od razu, w towarzystwie świeżego białego pieczywa( najlepiej ciepła bagietka lub ciabatta) i z dodatkiem konfitury z żurawin. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

5 komentarzy:

  1. ojejku, aż mi ślinka zaczęła cieknąć.

    OdpowiedzUsuń
  2. camembert w każdej postaci jest pyszny :)
    a na ciepło idealny na zimowe wieczory

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pysznie wygląda, w tym tygodniu Pascal i Okrasa też proponują camembert pieczony i panierowany, chyba też zrobię, do tego dobre winko i jaki mamy miły wieczór:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie mogę czytać takich rzeczy, kiedy jestem głodny... ;)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)