menu

Marchewka glazurowana z tymiankiem

Jakoś tak się stało, że w mojej kuchni zmaterializowała się całkiem spora ilość malutkich, słodkich karotek. Od razu wiedziałam, że rzucę je rodzinie na pożarcie w postaci najpyszniejszej z możliwych- czyli z masełkiem, przyprawami i tymiankiem:)

marchewka glazurowanaSkładniki:
2-3 garści malutkich karotek
łyżka masła
sól, pieprz
cukier
kilka gałązek świeżego tymianku

















Sposób przygotowania:
Marchewki czyścimy, "oskrobujemy" skórkę i dusimy na niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli do miękkości. Gdy marchewki zmiękną, a woda częściowo odparuje dodajemy masło, cukier(do smaku), listki tymianku i pieprz. Czekamy aż marchewki ładnie połączą się z przyprawami i obtocza w rozpuszczonym masełku. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)