menu

Dorsz w kokosowej panierce

Lubicie ryby? ja bardzo:) Kolejna propozycja to dorsz ale trochę inaczej opanierowany- w wiórkach kokosowych. Żeby przełamać smak podałam go z sosem sojowym. Z tą delikatną panierką trzeba uważać- po pierwsze by była rumiana a nie spalona, a po drugie by nie odpadła:) ale mimo to warto się postarać:)

ryba panierowana kokosemSkładniki:
1 duży filet z dorsza
sok z 1/2 cytryny
garść wiórków kokosowych
sól, pieprz
olej do smażenia
sos sojowy
















Sposób przygotowania:
Rybę umyć ,osuszyć pokroić na kawałki. Kawałki ryby namoczyć w soku z cytryny z dodatkiem soli i pieprzu- marynować ok. 1 godziny. Rybę opanierować w wiórkach, lekko dociskając z każdej strony. Smażyć na dość głębokim, rozgrzanym oleju do momentu aż wiórki nabiorą złotego koloru. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)