menu

Konfitura z jagód

Jak już ostatnio pisałam wizyta w lesie zaowocowała sporym zbiorem jagód. Po tym jak objedliśmy się jagodzianek a jagody nadal nie zniknęły postanowiłam zamknąć je w słoiczku. Zrobiłam prostą konfiturę jagodową- dzięki niej nawet jak jagody znikną będziemy mogli znów zaszaleć z jagodziankami:)


konfitura z jagód




Składniki(na słoiczek jak na zdjęciu):

1 1/2 szklanki jagód
1/2 szklanki cukru




Sposób przygotowania:

Jagody z cukrem wrzucić do garnuszka. Zagotować na dużym ogniu- jagody puszcza sok i będą wrzeć- wtedy zmniejszamy ogień i na małym ogniu gotujemy tak długo aż sok nam się zredukuje o około połowę. Przelewamy do słoiczka. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

7 komentarzy:

  1. U mnie w tym roku nici z konfitur i zapasów na zimę ... a szkoda .. taką ochotę mi zrobiłaś ::PPPP

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jakiś malutki słoiczek zawsze można popełnić:P

      Usuń
  2. przymierzam się, żeby też zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Trochę mnie nie było na blogosferze a tu tyle ciekawych przepisów u Ciebie się pojawiło :)
    Mam co nadrabiać...
    Jagody uwielbiam a każdy nowy przepis na konfitury jest wart uwagi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się, że przepisy Cię zainteresowały:)
      Warto jagody "zakonfiturować" póki jeszcze są:)

      Usuń
  4. 58 years old Developer II Danielle Marquis, hailing from Etobicoke enjoys watching movies like Laissons Lucie faire ! and Hunting. Took a trip to Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve and drives a Ferrari 275 GTB/4 ART Spyder Alloy. strona

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)