menu

Tost z chorizo i ananasem

Dzisiaj propozycja tosta słodko-ostrego. Danie jest niejako moją wariacją na temat tostów hawajskich. W tostach hawajskich mamy szynkę, a w mojej wersji podsmażaną kiełbaskę chorizo z cebulką- dzięki temu tosty są wyraźniejsze w smakowych kontrastach. A dodatkowo danie jest pyszne, szybkie i doskonale smakuje również na zimno:)
A oto co i jak:

Składniki:
6 kromek chleba tostowego
duża czerwona cebula
20dag chorizo
6 cienkich plastrów świeżego ananasa
6 plastrów żółtego sera










Sposób przygotowania:
Cebulę siekamy, kiełbaskę kroimy na cienkie plasterki, które również siekamy. Podsmażamy kiełbasę z cebulką. Pieczywo wykładamy na blaszkę, kładziemy na nie gotowe chorizo z cebulką, przykrywamy ananasem i serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż chlebek nie zrobi się cudownie chrupiący, ananas ciepły a ser roztopiony:) Gotowe:)
Ja osobiście bardzo lubię jeść je z keczupem:)

Przepis dodaję do akcji:

comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)