menu

Domowa granola orzechowo-cynamonowa

Och! Jakie to było pyszne śniadanie! Ta domowa granola z cynamonem i orzechami to moje odkrycie tej jesieni:) A połączenie cynamonu i orzechów nerkowca to takie niesamowite doznanie smakowe, że w momencie gdy to piszę w moim piekarniku przygotowuje się kolejna porcja samych orzechów pieczonych z cynamonem:) U mnie granola zawsze funkcjonuje w połączeniu z jogurtem i owocami, ale sprawdza się też z mlekiem albo po prostu jako chrupiąca przekąska:)


granola cynamonowa


Składniki:

szklanka płatków owsianych
garść orzechów nerkowca
garść orzechów laskowych
garść nasion słonecznika
łyżeczka cynamonu
łyżka oleju roślinnego
łyżka syropu klonowego
szczypta soli
garść rodzynek

do podania:
jogurt naturalny
borówki
porzeczki




Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki, oprócz rodzynek, mieszamy dokładnie i umieszczamy w formie do pieczenia rozłożone równą warstwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 20 minut, aż całość się lekko zarumieni. Na koniec dodajemy rodzynki i ponownie mieszamy. Ostudzoną granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku- u mnie słoik. Podajemy z jogurtem i owocami. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)