Składniki:
szklanka płatków owsianychgarść orzechów nerkowca
garść orzechów laskowych
garść nasion słonecznika
łyżeczka cynamonu
łyżka oleju roślinnego
łyżka syropu klonowego
szczypta soli
garść rodzynek
do podania:
jogurt naturalny
borówki
porzeczki
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki, oprócz rodzynek, mieszamy dokładnie i umieszczamy w formie do pieczenia rozłożone równą warstwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 20 minut, aż całość się lekko zarumieni. Na koniec dodajemy rodzynki i ponownie mieszamy. Ostudzoną granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku- u mnie słoik. Podajemy z jogurtem i owocami. Gotowe!Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zaszalej! Zostaw komentarz:)