menu

Pulpeciki rybne- pulpeciki z dorsza

Te pulpeciki przygotowuje się błyskawicznie! Smakują świetnie i można serwować je na wiele sposobów- jako przekąskę na zimno z dodatkiem różnych sosów albo danie główne. Myślę, że dzięki delikatnemu smakowi i puszystej strukturze przypadną do gustu zarówno małym i dużym wielbicielom ryb. A jaki jest twój sposób na dorsza?

pulpety rybne- pulpety z dorsza

Składniki:

500g dorsza
1 jajko
kilka gałązek natki pietruszki
3 łyżki mąki ryżowej
sól
pieprz
olej do smażenia




Sposób przygotowania:


W misie z ostrzem tnącym umieszczamy rybę, jajko, łyżkę mąki natkę pietruszki oraz sól i pieprz- ustawiamy obroty 12 na 40 sekund. Z powstałej masy formujemy nieduże kuleczki i obtaczamy w mące. smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony aż pulpeciki będą zarumienione. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

3 komentarze:

  1. Zabieram przepis ze sobą. Wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie domowe dukaty rybne. Ale za pewne o niebo lepsze ;)

    OdpowiedzUsuń

Zaszalej! Zostaw komentarz:)