menu

Lekka sałatka z rukoli, rzodkwi i parmezanu z malinowym deressingiem

Ta sałatka to zdecydowanie idealny pomysł na lekką przystawkę przed letnią kolacją. Nie jest to zdecydowanie sałatka, którą się najesz albo taka która z powodzeniem zastąpi obiad. Jest to lekki, orzeźwiający mix owoców, warzyw i niesamowicie świeżego malinowego dressingu który świetne zaostrzy apetyt na kolejne dania. A do tego te cudowne kolory- aż chce się jeść!

lekka sałatka z dressingiem malinowym


składniki:

garść rukoli
garść szczawiu czerwonego
kilka plasterków rzodkwi arbuzowej
kilka gałązek porzeczek czerwonych
30g parmezanu

dressing:
garść malin
50ml oliwy z oliwek
2 łyżki balsamico
łyżeczka musztardy dijon
łyżeczka miodu
sól
pieprz




sposób przygotowania:


Rukolę i szczaw mieszamy i układamy na talerze. Na wierzch dodajemy po kilka plasterków rzodkwi, porzeczki i parmezan starty na płatki. Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w kubku blendera i miksujemy dokładnie. Na koniec dodajemy dressing do sałatki i całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)