menu

Pralinki jaglano-kokosowe

Jeśli tak jak ja  uwielbiacie kokosa to te domowe pralinki na pewno przypadną Wam do gustu! Ich przygotowanie jest niesamowicie proste, zawierają dosłownie kilka składników i myślę, że można je zajadać do woli, bez wyrzeczeń:) Pralinki są na bazie kaszy jaglanej, która świetnie sprawdza się jako podstawa zdrowych deserów polecam np. czekoladowo-kokosowy krem jaglany albo genialne jaglane blondie!

domowe rafaello jaglane

Składniki( na około 20sztuk) :

szklanka ugotowanej, ostudzonej kaszy jaglanej
3 łyżki oleju kokosowego extra virgin
3 łyżki cukru kokosowego
20-25 migdałów
około 1/2 szklanki wiórków kokosowych




Sposób przygotowania:


Kaszę, olej kokosowy i cukier kokosowy umieszczamy w malakserze. Miksujemy dokładnie do uzyskania kremowej, jednolitej masy. Tak przygotowaną bazę pralinek odkładamy do lodówki by masa zgęstniała- minimum godzinę, by olej kokosowy związał całość. Ze schłodzonej masy przy pomocy małej łyżeczki i dłoni formujemy pralinki- umieszczamy w środku migdała, formujemy kulkę i obtaczamy we wiórkach kokosowych. Przygotowane pralinki przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakują po kilku godzinach chłodzenia. Gotowe!

Smacznego:)

comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)