menu

Kremowa kasza jaglana podwójnie kokosowa

Zastanawiałam się jak nazwać tą pyszną słodką propozycję- w konsystencji delikatna, półpłynna, trochę przypomina ryż na mleku który jadłam w dzieciństwie. Tu jednak zamiast ryżu jest kasza jaglana i w dodatku zmiksowana z kremowym mlekiem kokosowym i wiórkami kokosa- pycha! Warto uzupełnić całość o przełamujące smak owoce- u mnie to truskawki, ale świetne będą też maliny, borówki czy jagody.

kokosowa kasza jaglana


Składniki (na 1 sporą porcję):

filiżanka ugotowanej i ostudzonej kaszy jaglanej
1/2 filiżanki wiórków kokosowych
niepełna filiżanka mleka kokosowego
skórka otarta z 1/2 pomarańczy
skórka otarta z 1/2 limonki
syrop z agawy
garść truskawek




Sposób przygotowania:


Wiórki zalewamy gorącą wodą nieco ponad powierzchnię i odstawiamy na kilkanaście minut. Kaszę, mleko kokosowe i namoczone wiórki miksujemy w blenderze do połączenia składników- tak by delikatnie wyczuwalne były wiórki i kasza. Na koniec dosładzamy całość do smaku. Podajemy z dodatkiem owoców i posypane otartą skórką z cytrusów. Gotowe!

Smacznego:)
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)