menu

Kasza manna z syropem klonowym, owocami i granolą

Kasza manna to dla mnie jeden ze smaków dzieciństwa. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo ją lubię i wciąż z wielkim apetytem zjadam ją jako podwieczorek albo pyszne, ciepłe śniadanie. Tym razem jako dodatki do miseczki wskoczyły owoce( możecie dodać swoje ulubione, albo tak jak ja-po prostu te które aktualnie macie w domu), granola i trochę rodzynek.

kasza manna z owocami i granolą


Składniki( na 1 porcję):

250 ml mleka 3,2%
3 łyżki kaszy manny
łyżka rodzynek
łyżka granoli
syrop klonowy
owoce( u mnie kiwi, marakuja, mango,karambola)




Sposób przygotowania:

W rondelku podgrzewamy mleko i dodajemy kaszę- mieszamy dokładnie i gotujemy na średnim ogniu aż kasza zgęstnieje i zagotuje się. Przekładamy ją do miseczki i polewamy syropem klonowym. Kolejno układamy owoce pokrojone w plastry, rodzynki oraz granolę. Gotowe!


Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)