menu

Bruschetta z karmelizowaną brzoskwinią i gorgonzolą

Ta przekąska podbiła moje serce już w momencie gdy pomyślałam by tak połączyć składniki. Nie myliłam się- brzoskwinie i gorgonzola to idealny duet. Smaki przenikają się i wydobywają z siebie nawzajem to co najlepsze. Z resztą wyobraźcie to sobie: chrupiąca grzanka, kremowy ser i delikatne brzoskwinie z nutą tymianku- to musi być pyszne:)


bruschetta


Składniki:

1 półbagietka
3-4 dojrzałe brzoskwinie
łyżka masła
kawałek miękkiej(kremowej) gorgonzoli
kilka gałązek tymianku
sól
pieprz
odrobina oliwy



Sposób przygotowania:

Bagietkę dzielimy na pół i przecinamy wzdłuż. Pieczywo skrapiamy delikatnie oliwą i rumienimy w piekarniku. W międzyczasie brzoskwinie pozbawiamy pestek, kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z tymiankiem na maśle. Na koniec owoce doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kawałek pieczywa układamy porcję brzoskwiń i kilka kawałeczków sera. Najlepiej smakuje na ciepło. Gotowe!

bruschetta


Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)