menu

Konfitura żurawinowo-gruszkowa (do mięs i serów)

Taka konfitura jest doskonałym wprost dodatkiem do serów i różnego rodzaju mięs i pasztetów. Lubię zarówno klasyczną wersję, tylko żurawinową jak i tą, w której gruszka dodaje smaku. Myślę, że słoiczek takiej konfitury sprawdzi się też świetnie w roli prezentu dla miłośnika serów czy wędlin:)


żurawina deo mięs


Składniki:

500g żurawiny
2 nieduże gruszki
200g cukru




Sposób przygotowania:

Żurawinę w całości oraz gruszki obrane i pokrojone w kostkę wkładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Gotujemy około godziny, na średnim ogniu- aż owoce się lekko rozpadną. Gorącą konfiturę przekładamy do słoików. Po otwarciu przechowujemy maksymalnie do tygodnia. Gotowe!


Smacznego:)


comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)