menu

Dip jogurtowo- czosnkowy na bazie awokado

Ten dip jest wprost genialny! Ma lekką konsystencję, jest aromatyczny i świetnie nadaje się jako dodatek do grillowanych potraw, przekąsek i warzyw. Jeśli lubicie dip czosnkowy ale średnio macie ochotę na majonez koniecznie wypróbujcie w jego roli awokado- sprawdza się świetnie! A do tego awokado swoim delikatnym smakiem podkręca całość- dla mnie bomba!


dip czosnkowy z awokado

Składniki:

1/2 dojrzałego awokado
mały kubeczek gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
kilka gałązek świeżego oregano i tymianku cytrynowego
sól
pieprz



Sposób przygotowania:

W miseczce umieszczamy awokado podzielone na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek- rozgniatamy widelcem do uzyskania jednolitej i kremowej konsystencji awokado. Następnie dodajemy posiekane zioła, jogurt oraz sól i pieprz- dokładnie mieszamy. Gotowe!



Smacznego:)

comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)