menu

Pasta kanapkowa z białej fasoli z anchois

Uwielbiam różnego rodzaju pasty i smarowidła do kanapek. Zwykle to kilka składników, chwila pracy i kanapki odmienione. Tym razem zrobiłam pastę do kanapek na bazie białej fasoli. Do tego anchois i trochę przypraw i powstała pyszna pasta! A najbardziej podobało mi się w niej prócz smaku to, że miała idealną, gładką konsystencję, zupełnie jak masło:) Polecam gorąco!


pasta kanapkowa z fasoli i anchois

Składniki:

puszka białej fasoli
6 filecików anchois
1/2 łyżeczki płatków chilli
sok z 1 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól
pieprz




Sposób przygotowania:

Fasolę odsączamy i przepłukujemy wodą. W kubku blendera umieszczamy wszystkie składniki i
miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!




Smacznego:)
comercialTest

1 komentarz:

Zaszalej! Zostaw komentarz:)