menu

Waniliowe tosty francuskie

Jak dla mnie to ideał! Ideał jeśli chodzi o słodkie śniadanie albo kolację. Mają świetną konsystencję- z zewnątrz chrupiące, a w środku delikatne. A do tego waniliowa nuta, która super pasuje do różnych dodatków- lody, śmietana czy konfitury- co kto lubi dodać do tosta. U nas dodatkiem do tostów była konfitura z rabarbaru i truskawek z piernikową nutą- na blogu już niebawem:)




tosty francuskie na słodko, przepis na tosty francuskie



Składniki( 2 porcje):

7 kromek pszennego pieczywa tostowego
1/2 szklanki mleka
duże jajko
łyżeczka domowego cukru waniliowego
30g masła do smażenia





Sposób przygotowania:

Jajko, mleko i cukier waniliowy roztrzepujemy na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło.
Kolejno obtaczamy w mleczno-jajkecznej masie kromki i układamy na patelni. tosty smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionym dodatkiem: konfiturą, dżemem czy lodami. Gotowe!
comercialTest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zaszalej! Zostaw komentarz:)